petek, 2. november 2012

DANILO TÜRK ZELO TRPI



Danilo Türk uradno nima skoraj nič premoženja

Po poročanju levičarskega časnika Delo oziroma njegove nedeljske različice Nedelo (28. 10. 2012, stran 3) sedanji predsednik Danilo Türk nima skoraj nič premoženja; nima nepremičnin, in tudi avtomobila ne, stanuje v ženinem stanovanju. Na banki ima vezanih 10.000 evrov, nekaj denarja je vložil tudi v dva vzajemna sklada. Vrednost njegovih 2.670 točk v skladu ALTA Balkan znaša dobrih 1.500 evrov, 2452 točk v skladu ALTA Primus pa je vrednih 3862 evrov.

Zanimivo je, da je predsedniški kandidat finančno tako skromno podprt. Od leta 1991 je bil veleposlanik Republike Slovenije pri OZN v New Yorku, od leta 2000 do 2005 namestnik generalnega sekretarja OZN Kofija Anana, nato profesor mednarodnega prava in prodekan na ljubljanski pravni fakulteti. Letna plača pomočnika generalnega sekretarja OZN je 136.480 evrov bruto oziroma 106.274 evrov neto za funkcionarje OZN, ki preživljajo tudi ženo ali otroke.

Pred izvolitvijo za predsednika države je je imel leta 2006 skupni prijavljeni znesek prihodkov 56.551 evrov bruto, kar pomeni, da je v dveh letih kot profesor zaslužil najmanj 113 tisoč evrov bruto.

Od 22. decembra 2007 je predsednik republike, kjer je zaslužil 379.625 evrov bruto. V zadnjih dvanajstih letih je torej Danilo Türk zaslužil najmanj 1.254.738 evrov, preračunano v današnjo vrednost.
V zadnjih dvanajstih letih je Danilo Türk zaslužil najmanj 1.254.738 €

Vprašajmo se torej kako je možno, da je finančno stanje po dvajsetih letih odlično plačanih služb tako klavrno? Možnost sta samo dve – ali predsednik ne govori resnice in spretno prikriva svoje finančno stanje ali pa katastrofalno slabo vodi svoj proračun. Glede na to, da je socialno čuteči Türk znan po svojem neskromnem življenju, je tudi to možen razlog za majhno premoženje. 


Danilo Türk kljub svoji revščini velik dobrotnik

Po poročanju levičarskega časnika Delo je po drugi strani Türk velik dobrotnik in donator revnim. V okviru humanitarne akcije Misija nemogoče sta namreč s soprogo za lastnim denarjem kupila in tudi darovala posteljnino za družino, ki ji je bila akcija namenjena. Danilo Türk je velik samaritan, revni družini je podaril posteljnino v vrednosti 10 evrov. Želimo si, da bi bil zopet izvoljen. 

Veliki dobrotnik Danilo Türk podaril revni družini darilo v vrednosti 10 €.

2 komentarja:

  1. Seveda se je pa treba vprašati, koliko uradnga premoženja ima njegova žena.

    Sliši se zelo revno, da živi v ženinem stanovanju, ampak - je njegova žena. A ni logično, da bosta živela skupaj?

    Mislim, da naš tretjerazredni Türk le manipulira in se dela skromnega. Pri Slovencih to deluje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da tudi Türkova žena trpi (v pomanjkanju). Zato še bolj občudujem njuno velikodušnost.

    OdgovoriIzbriši