torek, 23. julij 2013

PRAV JE, DA STE DOBRE VOLJE V TEH ŽALOSTNIH ČASIH, KO DRAGINJA TARE IN DAVKI TIŠČE



Glede na to, da so lansko leto večni brezdelneži in proračunski paraziti prve kategorije rušili nekdanjo Janševo vlado pred slovenskim parlamentom z branjem Cankarjevih Hlapcev, naj si tudi sam dovolim odlomek iz tega dela, saj so dobili kar so želeli, novo vlado, ki viši davke, ki jih zaradi neelastičnosti povpraševanja po dobrinah najbolj čutijo tisti z najnižjimi dohodki:

»JERMAN: govori spočetka mirno in počasi Prijatelji, na obrazih se vam pozna in besede nam pričajo, da ste prišli poslušat in gledat predpustno burko. Tudi ste prišli z drugo mislijo, ki je, pošteni, kakor ste, ne skrivate za hrbtom: da poslušate burko do konca, nato pa šaljivca opljuvanega poženete na cesto. Prav je, da ste dobre volje v teh žalostnih časih, ko draginja tare in davki tišče (Ivan Cankar, Hlapci: Drama v petih aktih (1910): http://sl.wikisource.org/wiki/Hlapci). 

Po slabi izkušnji z dvigom DDV v sosednjih državah (Hrvaška, Italija), se je za to plemenito idejo odločila še Socialistična republika Slovenija. Ker dvig DDV ni dal želenih rezultatov, DDV npr. v Grčiji nižajo. Slovenija je posebna država, zato Slovencem ni dovolj boleča rana, potrebujemo še sol. Tako smo tudi po ameriški hipotekarni krizi, ki je eskalirala v svetovno finančno-gospodarsko krizo, eno leto za tem (2009) uvedli Jamstveno shemo za fizične osebe, ki ji bila eden ključnih razlogov za nastanek krize v ZDA (A home for your own). Na srečo slovenski plagiat ni uspel (imamo pa druge težave npr. z nepremičninskim sektorjem).

 


Kaj čaka Slovenijo v prihodnosti? Glede na to, da država vodi gospodarsko nacionalsocialistično politiko, nas zagotovo čaka protekcionizem z izolacijo po vzoru Drugega Rajha v kombinaciji s sorodno gospodarsko-kmetijsko politiko Sovjetske Zveze (sovhozi, kolhozi). 
1. 7. 2013 se je DDV povišal – zakaj socialno čutečih sindikatov ni na ulicah?

Čakam že en mesec (1. 7. 2013 se je DDV povišal) in socialno čutečih sindikatov na ulicah ni. So na počitnicah ali je revščina dobra za sindikalni posel, ki je glede na število sindikatov v vzponu?



4 komentarji:

  1. Na sliki ob teh dveh parazitarjih manjka samo še Tof.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na sliki ob teh dveh družbenih parazitih manjka samo še Tof

    OdgovoriIzbriši
  3. Podoba tovariša Tofa bi se odlično prilegala k sliki razigranih borcev za sindikalne članarine ekhhm »delavske pravice«.

    OdgovoriIzbriši