četrtek, 1. avgust 2013

ZARADI POVIŠANJA DAVKOV IN NEPREDVIDLJIVEGA POSLOVNEGA OKOLJA AKRAPOVIČ ZAUSTAVLJA INVESTICIJE


Zaradi povišanih davkov oz. davčno fiskalnih ukrepov so se v družbi Akrapovič odločili zaustaviti vse večje investicijske projekte, tudi v Črnomlju, kjer je bila predvidena največja investicija družbe in s tem tudi zaposlitev za 100 ljudi.

Svetovna blagovna znamka

 
Kdo naj vladi narekuje slovensko fiskalno politiko in ureditev trga dela?
a)     Vladni birokrati
b)     Podjetniki, ki ustvarjajo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo (Akrapovič, Boscarol)
c)     Sindikalisti 

Vlada Alenke Bratušek: »Nismo se zastojn boril, za partijo smo se boril!«



2 komentarja:

  1. Še tistim, ki brez očal komaj kaj vidijo, je danes jasno, da imamo na levi le eno PARTIJO in slamnate vodje.
    Delajo se rdeče in imajo radi vse rdeče. Zato pa je bilanca polna rdečih številk.
    Privilegirani in razvajani zapravljajo in ne znajo varčevati. Drugorazredne državljane pa morajo narediti za reveže, da bi jim po čudežu spet vladali z virtualno večstrankarsko demokracijo (partija in slamnati vodje ene partije). Mogoče bi imeli našega Putina.
    Partija se boji konkurence in hoče uničiti ekonomsko in politično konkurenco.

    Danes so v svojih vrstah dosegli dogovor dveh botrov in si razdelili Slovenijo. Eden bo imel Ljubljanski imperij in sodeloval z drugim, ki bo imel vse ostalo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se popolnoma strinjam. Komunistična partija se je konec osemdesetih razdelila na več frakcij. Dejansko je šlo samo za separatizem (nacionalizem). Iskrene želje po spremembi socialističnega sistema ni bilo ne takrat, ne danes. Zato se tudi ohranjajo monopoli in oligopoli. Iskrene želje po privatizaciji (beri prenehanju črpanja rent iz državnih podjetij) nisem zaznal pri nobeni politični stranki. Ko se sestavi nova koalicija, je prav stvar na tapeti razdelitev kvot v državnih institucijah in podjetjih, namesto, da bi tako skočili v sistemske spremembe in transparentno privatizacijo. Krivi smo sami, tudi protestniki so želeli samo še več (socialne) države, torej vmešavanja politike. Sprememb ne bo, razen morda popolne izolacije pred zahodno-evropsko-demokratično-kapitalistično usmerjenimi državami ter bivšimi komunističnimi državami, ki se odločile za nov razvojni model (Polska, Estonija, Slovaška, R. Češka). Žalostno je. Kot slaba kriminalka. :-(

    OdgovoriIzbriši