torek, 31. december 2013

IZJAVA MESECA DECEMBRA 2013 – POMNITE, PRIVATIZACIJA JE ROP STOLETJA, VELEIZDAJA!

Izjava meseca decembra 2013 je ušla predsedniku DZ in vidnemu članu SD Janku Vebru.

Tovariš Veber je na državni proslavi pomotoma agitiral za ohranitev članov stranke SD v upravah in nadzornih odborih podjetij v delni ali večinski državni lasti. SD oziroma bivša ZLSD oziroma bivša KP SRS, je še iz časa SFRJ ohranila primat nad upravljanjem državnega premoženja, kjer ga ni prevzela stranka PS in ostale stranke v manjši meri.

Ker mednarodna javnost slovensko državno upravljanje podjetij in bank šteje za primer dobre prakse najbolj preglednega in učinkovitega poslovanja, se v 22 letni zgodovini Slovenije še ni zgodilo, da bi davkoplačevalci dokapitalizirali, sanirali ali kakorkoli subvencionirali kakšno podjetje ali banko. Celotna mednarodna javnost si kljub skromnosti slovenske politične elite hiti na skrivaj ogledovati mediteranskega tigra in se ne more načuditi, kako je možno, da smo na tako kratki samostojni poti prehiteli Švico. Slovenska politika ima celotni mednarodni poslovni javnosti sporoča vedno isto sporočilo, ki se glasi: privatizacija je rop stoletja, veleizdaja!


Janko Veber: "Ta hip smo razdvojeni med potjo popolne privatizacije in določitvijo strateško pomembnih panog, ki bi jih bilo dobro ohraniti v državni lasti. A pri tem kot da pozabljamo, da praktično govorimo o lastnini, ki je last vseh naših državljank in državljanov, in ne različnih političnih interesov, …"

2 komentarja:

  1. Pozabil si še na en veberizem.

    V glavnem, na zadnji dan prejšnjega leta sem malo posurfal po TV kanalih in zašel na 3. program, kjer je bil (posnetek?) pogovor(a) s tovarišem Vebrom, ki je ravno nekaj flancal, da nam sploh ne gre tako slabo, kot pikazujejo črnogledi mediji, tako menda ustvarimo več kot porabimo (eeeee, zakaj se moramo potem zadolževati za oderuške obresti????) in da "imamo v bankah za 15 miljard evrov v depozitih". Če je morda kdo po "neoliberalno" mislil, da imajo ta denar tisti, ki so ga tja vložili, je tovariš Veber sedaj z uporabo prve osebe množine nedvoumno nakazal, po čem se komunistom v tem trenutku najbolj cedijo sline.

    V glavnem, takoj preučiti pogoje razdrtja morebitnih dolgoročnejših depozitov, trkom v banko in rešiti, kar se še rešiti da!

    PS Verjetno gre za tole oddajo, ampak mi res ni, da bi 46 minut gledal Vebrov ksiht, da bi to preveril.

    OdgovoriIzbriši
  2. Morda državna proslave res niso primerne za agitprop, da bi komiji (SD) obdržali svoje sesalske rilce nad državnim premoženjem (hujskanje proti privatizaciji po Vebrovsko).

    In ja, strinjam se, dokler ima država kontrolo nad večino življenja, kar je dejstvo v Sloveniji (primerljivo z ostalimi evropskimi državami največji delež državnega lastništva podjetij in bank in nacional-socialistična socialna država), bodo tuj (davkoplačevalski) denar tudi sesali in ga razmetavali na veliko (zase in za podkupovanje državljanov).

    Dokler bomo imeli nabuhlo državo, bo na voljo nepovratni davkoplačevalski denar za vse vrste preseravanja. Luči na koncu tunela ni, ko poslušaš protestnike, si želijo še več »socialne« države, svoboda in manj vpletanja politike jih ne zanimata. Konec je.

    OdgovoriIzbriši