petek, 10. oktober 2014

DOVOLITE MI, DA SE PONOVIM

Magistra

Čestitam pronicljivim novinarjem iz Mladine, RTV SLO, Dela, Dnevnika in Pop TV, ki so takoj v magistri Alenki Bratušek takoj prepoznali novi up slovenske politike in rešiteljico Slovenije iz finančno-gospodarsko-dolžniško-moralne krize in jo upravičeno kovali v zvezde. Njene izjave, njeno znanje, njeno skromnost, njeno srčnost, njeno poštenost, njeno sočutje za soljudi, njen stil. Tako močno, da so njene izjave o sanaciji javnih financ in nasploh izhodu iz krize predstavljali kot dejstvo.
 
Magistra

Zakaj so jo evropski poslanci izžvižgali? In to evropski poslanci vseh barv?

Glede na to, kaj poveličujejo slovenski mediji, se sprašujem ducat vprašanj:

1.      Bi izžvižgali tudi uglednega strokovnjaka ekonomista Jožeta Mencingerja?
2.      Bi izžvižgali tudi vrhunskega menedžerja in socialno čutečega župana Zorana Jankovića?
3.      Bi izžvižgali tudi uglednega borca za pravice delavcev Dušana Semoliča?
4.      Bi izžvižgali tudi uglednega akademika in vodjo liberalne akademije Darka Štrajna?
5.      Bi izžvižgali tudi vrhunskega novinarja Marcela Štefančiča in pronicljivega novinarja Sinišo Gačića?
6.      Bi izžvižgali tudi slovenski šolski sistem, ki je eden najboljših v Evropi?
7.      Bi izžvižgali tudi delavsko punkersko univerzo?
8.      Bi izžvižgali tudi slovenski zdravstveni sistem, ki je eden najboljših v Evropi, še Švedi se bojda zgledujejo po nas?
9.      Bi izžvižgali tudi Mirovni inštitut?
10.   Bi izžvižgali tudi slovenski pokojninski sistem, ki je eden najboljših v Evropi?
11.   Bi izžvižgali tudi slovensko delovno-pravno zakonodajo, ki je ena najbolj učinkovitih v Evropi?
12.   Pa ja ne bi izžvižgali tudi oddaje Studi City?

Celotna Evropa je čudna. Zakaj je pristala na ta prekleti neoliberalni konsenz? Zato si je pa EU sama kriva, da jo RS prehiteva po vseh kazalcih blaginje, predvsem pa prehiteva Nemčijo, Avstrijo, Švico in ostale kapitalistične države, v katere se mladi Slovenci izseljujejo in se ne vrnejo nazaj. Prekleta socialna kapica, prekleta konkurenca v zdravstvu, prekleti kapitalizem.


Pismo magistre Junk-erju poda vse odgovore. 
Pismo magistre Junk-erju poda odgovore na 12 vprašanj 

2 komentarja:

  1. Treba je priznati, da smo se ob vsej tej komisarski sagi vendarle precej naučili. Najprej nas je cvet slovenskega žurnalizma razsvetlil, da nikakor nismo neka obskurna državica, pač pa prava diplomatska velesila, kjer lahko nekdo celo iz aresta nadzoruje tak svetovni center odločanja, kot je Evropski parlament. In da mu iz roke jedo poslanci vseh mogočih nacionalnosti in prav vseh mogočih političnih barv.

    In tale "stric iz aresta" je res zelo vpliven. Celo tovariš Vajgl, ki se je po zališanju tako razkuril na slovenske (emmm, z izjemo "Avstrijke" Mlinarjeve, ki je Alenki postavila "prijateljsko" vprašanje, jih sploh ni v pristojnih odborih) in hrvaške poslance (predvidevam, da se tu tudi konča njegovo znanje uradnih EU jezikov), je bil popolnoma nemočen pri lobiranju vsaj med svojimi, in ne le to, vse bogate udbovske izkušnje mu niso pomagale, da bi predčasno izvedel za kakšno vprašanje in ga posredoval Alenki.

    Ne le to, nadalje smo spoznali, da so tako European Voice kot blog New Europe (v živo je pokrival vsa zališanja in jih tudi sproti komentiral) kot vrsta časnikov z nemškega govornega področja (Alenko so večinoma sesuli že pred zaslišanjem) zgolj podaljški Demokracije in Reporterja v drugi preobleki. Predvsem Dave Keating iz EV je prav gotovo undercover Šurla. Ali pa morda Nežmah, saj niti ni važno.

    Zelo preroški je bil tudi tovariš dvojni G, ki je kakšen mesec nazaj čivknil, da Evropa čisto drugače ceni Alenkino delo kot mi. Imel je popoplnoma prav, izkazalo se je, da Evropa Zares™ ceni Alenkine dosežke kot tudi njene poliglotske veščine, najljubše pesmice in razumevanje transparentnosti popolnoma drugače - kot on sam.

    Pa še to smo se naučili, da se zavzemanju, da se kadruje po kriteriju sposobnosti, v levajzlarščini reče privoščljivost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za komentar.

      Če prav razumem, mi sugerirate, da se naročim na revijo Mladina, ki je edino verodostojno ogledalo sveta. Storil sem tudi veliko napako, ko sem podaril TV in odjavil naročnino na TV SLO. Sicer bom še naprej taval v temi in ostajal v nevednosti glede sposobnosti, veščin, poštenosti in srčnosti spoštovane magistre in ostalih uglednih oseb, ki rešujejo Slovenijo pred neoliberalnimi napadi (Mencinger, Semolič, Mesec, Veber…).

      Izbriši