sreda, 8. april 2015

PROTEST ŠTUDENTSKE SKUPINE ZA UREDITEV PRIPRAVNIŠTVA V SOCIALNEM VARSTVU: »OPRAVIČUJEMO SE, SAJ SMO VAM PRED TEM POSREDOVALI NAPAČNO SPOROČILO, KI NI BILO SLOVNIČNO IN GRAMATIČNO POPRAVLJENO.«

Po e-naslovih javnih služb in nevladnih organizacij kroži sporočilo, ki prav simpatično dopolnjuje intergalaktični predlog Luke Meseca o »enkratnem« odpustu dolgov »ranljivim skupinam«. Gre za izsiljevanje pravico študentov Fakultete za socialno delo, da naj jim davkoplačevalci plačamo pripravništvo. In to 500 študentom. Kako, da na »pravico« do plačanega pripravništva iz proračuna RS niso opozorili tudi diplomanti ostalih fakultet? Verjetno zato, ker niti slovnično in gramatično niso tako vešči kot diplomanti Fakultete za socialno delo. Spodaj si preberite slovnično in gramatično popravljeno besedilo.



Spoštovani,

opravičujemo se, saj smo vam pred tem posredovali napačno sporočilo, ki ni bilo slovnično in gramatično popravljeno. Upamo, da naše opravičilo sprejemate in v obzir vzamete to e-pošto.

Kot že veste se pridno borimo za nekaj kaj nam zakonski pripada, borimo se za pripravništvo in stroko socialnega dela ter za kvalitetno, kompetentno in profesionalno opravljanje našega poklica s spoštovanjem, ki ga sam poklic zasluži. Borimo se za nudenje pomoči, ki naj bi jo vsaka oseba, ki se na nas obrne enakopravno in enakovredno dobila.

Prosimo Vas, da posredujete naše obvestilo skupaj s ''plakatom'' po vaših kanalih.

Imamo tudi skupino, kjer bomo obveščali o vseh aktualnih dogajanjih. https://www.facebook.com/pripravnistvo

Vljudno Vas vabimo na protest, Vas in tudi vse ljudi, ki jih vsakodnevno srečujete na centru, društvu, organizaciji kje delate. Prosimo vas, za potrditev udeležbe. 

Meni pripada!


SPOROČILO:

Ali že veste, da bo 21.4.2015 protest pred MDDSZ z zahtevo, da odplačajo dolg 500ih pripravniških mest, ki so se nabrala od zadnjega razpisa, ki je bil že aprila 2013? Prizadevamo si tudi, da se po odplačanem dolgu sistemsko in finančno uredi področje pripravništev v socialnem varstvu kot tudi na ostalih področjih.
Se vidimo 21.4.2015? to je veliko več kot le boj za pripravništva. Gre se za celo stroko socialnega dela in ohranitev strokovnosti, gre se za organizacije, društva in centre da ne pokajo po šivih od preobremenjenosti in ne pregrevajo. Najpomembnejše pa je da, gre za ljudi, ki koristijo različne programe in storitve socialnega varstva, da dobijo to kar jim pripada. To je strokovna podpora in pomoč v izvirnih individualnih delovnih projektih pomoči za posameznika, skupino in skupnost.

Hvala . Želimo vam lep in uspešen dan,

Lepo vas pozdravlja,

Študentska skupina za ureditev pripravništva v socialnem varstvu
Dino Černivec (031 751 003)
Petra Jalšovec (030 327 945)
Gašper Ločičnik (031 542 334)
Domen Pokorn (041 976 884)
Patricija Vidonja (031 256 348)
  

4 komentarji:

  1. Polpismeni lenuhi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prej bi rekel nepismeni naduteži. Tako so jih na fakulteti naučili.

    OdgovoriIzbriši
  3. ja, se strinjam, da je pomembno slovnično in gramatično urediti besedilo, vendar.... mislite da nas bo to rešilo iz situacije kje smo se vsi znašli? NAJBOLJ pomembno je sporočilo ne pa kako je le-to slovnično in gramatično napisano...

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam, bolj pomembno do tega, da je sporočilo napisano v katastrofalni slovenščini in da avtorji niti vedo, da gre pri pojmih slovnica in gramatika za sinonima, je pomembno sporočilo. In sporočilo je jasno, da naduti in naščuvani študenti izsiljujejo plačano pripravništvo.

    Če mene vprašate, gre za bolj pomembno sporočilo Ministrstvu za šolstvo, da omeji število vpisanih študentov na Fakulteto za socialno delo, ker gre za ekstremno suficitaren poklic, ki ga trg dela ne more absorbirati v takem obsegu. O kakovosti študija ne bom izgubljal besed, ker se službeno dotikam tega področja.

    OdgovoriIzbriši