ponedeljek, 15. avgust 2016

MINISTRSTVO ZA OBRAMBO OBJAVILO RAZPIS ZA NAJEM ŠOTORA V VELIKOSTI 5000 m2 ZA ILEGALCE

Ministrstvo za obrambo je objavilo razpis za naslovom: NAJEM ŠOTOROV ZA POTREBE OSKRBE MIGRANTOV ZA OBDOBJE 36MESECEV. Gre za najem šotora v velikosti 5000m2. Vrednost razpisa brez DDV: 3.196.721,30 EUR, po domače tri milijone evrov. Razpisne vloge bodo odpirali 23. 8. 2016.
Razpis, ki potrebuje dodatno razlago



Ocenjujemo, da Ministrstvo za obrambo dolguje državljanom RS dodatno pojasnilo, saj gre za ogromen šotor, ki je primeren za večjo količino oseb (migrantov), torej ne za nekaj prosilcev za azil. Pri tem tudi vemo, če zavrtimo čas za eno leto nazaj, da gre pretežno za ilegalne migrante, ki protizakonito stopajo na ozemlje RS in jih ustrezni organi dejansko ne bi smeli spustiti na ozemlje pod jurisdikcijo RS. Torej tako velikih začasnih namestitveni kapacitet v RS ne potrebujemo. 

2 komentarja:

  1. Ja, pa vprašati jih treba še nekaj: Zakaj sploh šotor? A ne bi bilo bolje kupiti ogromen vlak, ker gredo itak vsi naprej in nobeden noče ostat v socialističnem bananjamu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da ideja ni ustrezna, ker tako ne bi noben levičarski parazit zaslužil z oddajo precenjenega šotora. Vlak jim bomo v vsakem primeru plačali in še kakšno malico.

    OdgovoriIzbriši